Olvasni jó! (Akkreditált képzés)

A 30 órás akkreditált képzés leírása:
Olvasni jó! – Irodalomtanítás az alsó tagozaton keresztény értékrendet közvetítő, tevékenység- és felfedezőtanulás-alapú, összművészeti módszerrel.

Olvasni jó! – mondjuk, de a mai gyerekek sokasága nem ismeri az irodalomba való belefeledkezés élményét. A Református Tananyagfejlesztő csoport felkérte Miklya Luzsányi Mónikát és Miklya Zsoltot, hogy állítsanak össze egy nyolc könyvből álló szöveggyűjtemény sorozatot, amely segíti az olvasóvá nevelést, és az alsó tagozatos irodalomtanítást. A képzés alapanyagát adó kiadványok szövegei a kerettantervi (OFI-s) alsó tagozatos tankönyvek tartalmával átfedésben vannak és kiegészítik azokat, így jól illeszthetők a tanmenethez.

A szerzők minden szöveggyűjtemény mellé összeállítottak egy-egy pedagógus ötlettárat tanítók számára, amelyek külön-külön többszáz tanegység (óra, témanap, projekt nap stb) leírását tartalmazzák a szerzők saját módszere alapján. Az ötlettárak tanegységeihez további online kiegészítő elemek (videók, zenék, további irodalmi alkotások), digitális tananyagok (pl.: tankockák) érhetők el ingyenesen, bárki számára a Református Tananyagtáron.

A képzés gyakorlatorientált tematikai egységekből áll, 90%-ban interaktív beszélgetés, egyéni vagy csoportmunka, mozgásos játék, zenei-, és ritmus játék, képzőművészeti-, és technikai tevékenység, drámajáték és helyzetgyakorlatok módszereivel valósul meg, ami kiegészül multimédia használattal is.
A harminc órás képzés után a hallgatók képessé válnak arra, hogy a pedagógus ötlettár segítségével saját maguk alkalmazzák a módszert a saját csoportjukban.

A képzésről részletes információ IDE kattintva érhető el.

Ha a következő képzés indulásáról információt kér jelezze a miklya@t-online.hu e-mail címen.
25 fő esetén a képzést házhoz visszük! Ha intézményben képzést szeretne indítani, kérjük jelezze a miklya@t-online.hu e-mail címen.


Reftantár leltár zárókonferencia – IDE kattintva elérhető.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top