Az ecsedi boszorkány

Az ecsedi boszorkány, könyvborító
Az ecsedi boszorkány – Athenaeum Kiadó, 2018.

Az ecsedi boszorkány nem más, mint a híres törökverő, Török Bálint utolsó leszármazottja, Török Kata. Mi volt az alapja a boszorkányság, a szerelmi bűbáj, a vérfertőzés, a gyermekgyilkosság vádjának, aminek következtében 1614-ben teljes vagyonelkobzásra és fővesztésre ítélték ezt a tündöklően szép, életvidám fiatalasszonyt? Valóban olyan lánglelkű hős volt-e Török Bálint, amilyennek olvasmányainkból megismertük? Milyennek látta őt a felesége, hogyan élt a korabeli celebpár, és milyen lehetett egy nagyasszony élete egy törökverő hős oldalán?

Bemutató, recenzió, kritikák

Olvasói vélemények a Molyon

„Egy tökéletes történelmi romantikus regény, amit minden műfajszeretőnek és a korszak iránt érdeklődőnek el kell olvasnia. Teljesen magával ragad, beszippant és nem ereszt. Megbájol, és fogva tart, amíg be nem csukódik az utolsó oldallal. Utána viszont mély űrt hagy maga után, és valamiféle fájdalmat. De megérte, minden egyes betűje.”

Aki egy kedves, romantikus, könnyed történetre vágyik, az messzire kerülje el ezt a könyvet. Aki viszont egy nagyon jól megírt, szép, ugyanakkor szívszaggatóan fájdalmas regényt szeretne alapos történelmi háttérrel és egy csipetnyi népi babonával, annak szerintem tetszeni fog.”

„Az oldalakon megelevenedő történelem, és korszak magába szippantott, sajnáltam, hogy a végére értem…”


Scroll to top