Játéktár a Mesélő Bibliához

A könyv a „Mesélő Biblia” hetvennégy történetéhez kapcsolódva ajánl egyszerű, könnyen levezethető játékokat az óvodások, kisiskolások és 5-6. osztályosok számára. A feladatok egy része beépíthető a szentírási történet elmondásába, nagyobb része pedig külön játék: fogócska, verseny, fejtörő, mondóka, bar-kochba…
A Játéktár ötleteiből könnyen összeállíthatunk egy vallásórát vagy játszóházi, tábori programot.

Ajánló

“Játszani is engedd szép, komoly fiadat!”
Engedd játszani! Otthon, az oviban, az iskolában, a hittanórán, a gyermek-istentiszteleten. Akkor is, ha komoly, ha szent dolgokról van szó, mert a gyermek nyelve a játék. Játssz vele, hogy átélje a Biblia történeteit és megértse Isten terveit.
A Miklya házaspár gyermek- és ifjúsági könyvei, meséi és versei sokaknak jelentettek és jelentenek maradandó élményt. Hitoktatók előszeretettel használják pedagógiai segédanyagainkat. Most egy olyan könyvet adnak át az olvasóknak, amelyben több száz játék található óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára. A játékok jobbára a Mesélő Biblia fejezeteihez készültek, de gyakorlatilag felölelik az Ó- és Újszövetség legfontosabb történeteit, így bármilyen más gyermekbibliához is használhatók. A dramatikus, kommunikációs, mozgásos, nyelvi és ritmusjátékok tárházából könnyen fogunk gyermekeink számára megfelelőt találni. Ám ez a könyv jóval több, mint egy “játéktár”. Olyan szemlélet- és gondolkodásmódra próbálja rávezetni használóit, amely segít a gyermekek szemével látni a világot, és az ő fülükkel meghallani Isten üzenetét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top