Titkoskönyv

Parakletos Könyvesház, Kiskunfélegyháza, 2000., 2003., átdolg. 2008,

“Miklya Luzsányi Mónika könyve egyedülállónak mondható abban, hogy korunk fiataljainak legégetőbb kérdéseihez szól hozzá, anélkül, hogy moralizálna, mégis utat mutató módon. Jól ismeri a mai tizenévesek világát, megérti és szereti őket. Érti szabadságvágyukat és a lázadást, de látja a szabadság illúzióját és a szabadosság veszélyt rejtő csapdáit is. A tizenéves olvasók saját magukkal találkozhatnak a könyvben: indítékaikkal, érzelmeikkel, a vágyak hatalmával és a céltalanság zsibbasztó fájdalmával. Ezt a kisregényt elolvasva sokan jobban fogják ismerni és érteni saját magukat, és ezzel segítséget kapnak életfontosságú döntéseikhez is.

A könyv kulcsszavai: önismeret, társkapcsolat, szerelem, szex, szülő-gyermek és tanár-diák viszony, korszellem, kilátástalanság, szenvedély betegségek.

A tizenéves ifjak mellett hasznos eligazítást adhat szülőknek, pedagógusoknak is.”

dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus

Titkoskönyv olvasói vélemények a Moly-on

„13. születésnapomra kaptam ezt a könyvet anyáéktól, és azóta is a legmeghatározóbb olvasmányaim között van. Szóval nálam az ötből legalább tíz csillagot érdemel. 🙂
Most (majdnem) 17 éves fejjel újraolvasva ezerszer többet adott, mint anno, pedig már akkor is nagyon megérintett. Ha tehetném az összes 13-25 éves fiatal kezébe nyomnám, hogy tessék elolvasni, és élni mindazt, ami ebben a könyvben van!
A kötetben több fontos téma is előkerül (szerintem nagyjából körbejárja a kamasz- és fiatalkor fő problémáit): házasság előtti szexuális kapcsolat, abortusz, homoszexualitás, kábítószerhasználat, problémás szülő-gyerek viszony, önkielégítés stb. Számomra viszont az a legnagyobb érték ebben a könyvben, hogy az összeset keresztény szemszögből közelíti meg, mindre bibliai tanításon alapuló választ ad. Teszi mindezt úgy, hogy átlagos fiatalok történetei jelennek meg benne, egyáltalán nem „hittankönyv-szerű”, sokkal inkább egy nagyon aranyos, de ugyanakkor nagyon is mély regény. (Még annyi, hogy nem lányos vagy fiús, mindkét nem küzdelmei szerepet kapnak benne.)”

@Simbelmyne

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top