Katetéka

A Katetéka oldal egyik ötletgazdája, és szerkesztője.

A KateTéka Hitoktatói TudásTár nevű weblap, egy olyan oldal, ahol ahol több ezer játék, feladat, óravázlat és program között válogathatsz. Miklya Luzsányi Mónika volt a KateTéka oldal ötletgazdája, éveken át a szerkesztést is ő végezte. 2015-től csak időnkét szerkeszti az oldal anyagait.  Az oldalon általában heti két új anyagot találhattok az adott projekt tematikájának megfelelően.

A KateTéka 2010 óta működik, és 2015-től megújult formában és szerkezettel folytatja működését. A weblap gondozását, szerkesztését a Parakletos Könyvesház munkatársai végzik.

Olyan pedagógiai segédanyagokat gyűjtenek össze és teszünk közzé a weblapon, amelyek segítséget jelentenek a hitoktatás, hitbeli nevelés mindennapi gyakorlatában bölcsődés-óvodás kortól az ifis oktatásig.

Anyagainkat a magyar nyelven szolgáló lelkészek, hitoktatók, sőt a szülők is jól használhatják a hivatalos iskolai oktatástól a gyülekezeti és családi alkalmakig. A honlap ökumenikus, felekezetközi jelleggel működik, vezérfonalát és zsinórmértékét a Biblia adja.

 A weblap szolgáltatásai:

  • A TudásTárba minden regisztrált felhasználó feltöltheti a saját anyagait, szabadon kereshet számára megfelelő segédanyagot, és letöltheti, kinyomtathatja, saját tanítási gyakorlatában használhatja (de eladási célra nem sokszorosíthatja) őket.
  • A Vakációs Bibliahetek a nyári táborozásokhoz adnak gyakorlati segítséget 12 év tábori programjaival és kidolgozott segédanyagaival.
  • A 365 bibliai történet gyermekeknek és tanítóknak című bibliai feladattár a mindennapi hitoktatói gyakorlatban nyújt segítséget. Több mint 300 lecke található itt, óvodás, alsós és felsős korosztály számára.
  • A 365-óratervek sorozat a három korosztály hitoktatói számára közöl hittanóra- és foglalkozásterveket a 365 bibliai történet leckéihez kapcsolódva.
  • Segédanyagok menüpont alatt játék- és feladatgyűjtemények sorakoznak, bibliai és élettémák szerint csoportosítva.
  • Az E-könyvtár szintén változatos módszertani anyagot kínál a hitoktatóknak.

A kateteka.hu oldalon található anyagok egy része ingyenes, más részük előfizetéshez kötött.

Scroll to top