Cerka Tinka és a szürke Lord

Egmont Kiadó, Budapest, 2011.

Cerka Tinka, a cerkalány Kolorító fellegvárában lakik apjával, Don Aquarellel, és anyjával, Donna Pastellával. Családjuknak fontos feladata van: ők felelősek az ég, a föld, a virágok színeiért, s egyben az emberek hangulatáért is. Tinka első baklövése után rájön, hogy egészen apró dolgokkal is szebbé, színesebbé lehet tenni a világot.

Elég egy bocsánatkérés, egy mosoly, egy segítő szó. Barátjával, Aranyszőrű Ártánnyal keresztül-kasul bejárják a várost, hogy segítsenek a bajban. Munkájuk akkor válik igazán nehézzé, amikor megjelenik Kolorítóban Lord Grafith, aki szürkére festi a világot.

Cerka Tinka és a szürke Lord bábjáték

Kritikák

Miklya Luzsányi Mónika és Miklya Zsolt új könyvének erőteljes szenzuális hatású mesevilága az érzéki tapasztalás ezerféle élményét nyújtja az olvasónak. Egy szinesztéziás világban való megmerítkezés lehetőségét, amelyben nemcsak fénylő, de aranybarna is lehet a mosoly, zöldarany a dallam, csillogóan vidám a reggel vagy éppen fakó a nyugalom.

dr. Luchmann Zsuzsanna, Tiszatáj

„Cerkavár idilli életével megismerkedve az olvasó Tinka nyomában, gyanakvással a szívében figyeli a furcsa grafitszürke por megjelenését. A sejtelmes, félelmetes előkészítés után színre is lép, (szó szerint) Lord Grafith, az Árnyúr, avagy a Szürke Lord. Eleinte Tinka és a barátai eredményesen küzdenek ellene, de a Lord erősebbnek bizonyul, lassan beszürkíti a völgylakók életét, és a kislány szülei se igen tehetnek semmit, hiszen ők a megtűrt, szegény rokonok, – kicsit később kiderül Don Aquarell Lord Grafith öccse. Mikor minden veszni látszik, megjelentik Printer, és innentől Cerka Tinkától a felnőttek veszik át a főhősi szerepet, majd szövevényes szálakon bonyolódik tovább, az addig egyszerű, kedves, szerethető történet.”

Németh Eszter, Könyvmutatványosok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top