Apati szövetsége

Parakletos Könyvesház, Kiskunfélegyháza, 2004.

„Simonfit mindenki utálta a suliban, ez tiszta sor.
Senki sem gondolkodott rajta, hogy miért, a Simonfit utálni kellett és kész. Már a neve is. Simonfi Alpár Attila.”

A későbbi Apati, aki körül egész kalandregény bontakozik ki hirtelen. Apati Szövetsége. Erről szól a könyv, vagyis arról, hogyan lehet visszaszerezni egy apát – aki mellesleg szintén Attila – a fia, a családja számára.

Értékelések a Moly-on

„Jó kis kalandos történet. Fiúknak és lányoknak egyaránt. Korosztálytól függetlenül. Nem nélkülözi a humort sem.
Apatinak kívülről nézve megvan mindene megvan, mégis hiányzik a lényeg: apja nincs ott, amikor kellene, és kezdetben barátokban se bővelkedik. Végül azért sok kaland, rejtély és nevetés után azért sok minden megváltozik.
Gyűrűk Ura kedvelői előnyben, elég sok ráutalás van a történetben.”

@AnitaZoé


Beleolvasó a Moly-ról

“Jó napot kívánok – tolta föl Geller a szemüvegét, mikor végre az ápolóhoz értek –, Heller Gellért vagyok, a Mini Green Peace helyi egyesületének képviselője. Engedélyt kaptunk az igazgató úrtól, hogy ürülék-mintavétel ügyében végigjárjuk a kenneleket.

A gondozó egy ideig csak bámult ki a fejéből.

– Hogy mi?

– Ü-rü-lék-min-ta-vé-tel – artikulálta a gondozó felé a szót Geller, s meglobogtatta a kezében lévő műanyag poharakat –, mármint hogy a fekáliát szeretnénk bevizsgálni.

De a gondozó nem ért rá hosszan gondolkodni, mindjárt itt az esti etetés ideje, lejár a munkaidő, nem tudta elvégezni időben a dolgát, ezek meg itten fárasztják a rókaszarral, amikor épp elég ideges így is […]

Kikapcsolta hát a villanypásztort, és betessékelte a gyerekeket az ezüstróka területére, oda kéne zárni mindegyik ökoaktivistát, menjenek, szedjék a rókaszart, ahogy csak akarják.

Helga mérgesen villantott Gellerre:

– Ugye nem gondoltad komolyan, hogy most rókakakit fogunk gyűjtögetni?– Mért, te ki tudtál találni jobbat? Gondold azt, hogy malronfa termését gyűjtöd Lothlórienben, rögtön kellemesebb.”


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top