A kötelező is lehet élmény

A kötelező is lehet élmény – Workshop a Petőfi Irodalmi Múzeumben

Miklya Luzsányi Mónika Digitális nemzedékek, sokrétű intelligencia, szövegfeldolgozás komplex művészeti módszerrel című előadásában Miklya Zsolttal közösen fejlesztett, az általános iskola 3–4. osztályosainak szóló tanítási módszertanát mutatta be.

A résztvevőknek Ladik Katalin Az én táskám című versét kellett feldolgozniuk a nyolcféle intelligenciatípus alapján kitalált feladatok segítségével, csoportosan vagy egyénileg.

Miklya Luzsányi Mónika a munka során folyamatosan támpontokat és ötleteket adott a feladatok gyerekekkel történő megvalósításához. A bemutató ismertette a módszer lényegét, azt, hogy a sokrétű intelligencia segítségével minden gyerek a sajátjává tudja tenni a szöveget, és élménnyé válik számára, ami kötelező. Miklya Luzsányi Mónika szerint ennél többet nem tehetünk az olvasóvá nevelés érdekében. Higgyünk neki: ért hozzá.

A résztvevők lelkesen dolgoztak, csodálatos, ihletett és őszinte alkotások születtek, a szemlélőben csupán egyetlen, ám nagyon fontos kérdés maradt: mikor lesz ez a módszertan része a Nemzeti Alaptantervnek?

Ide kattintva elérhető a workshop beszámolója.


Feltöltés alatt…


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top