Elfelejtjük azt, hogy beszélgetnünk kellene

Interjú az áhítatoskönyvről (is) a Parókia oldalán

„Egyik legújabb könyved, az „Egyedül nem jó…” önmeghatározása szerint „áhítatoskönyv házasoknak és házasságra vágyóknak”. Miért pont az áhítatoskönyv formáját választottad párkapcsolatra nevelésre?

A közös áhítat a párkapcsolat építésének legjobb módja, mert ennek során Isten előtt, Isten Igéjével beszélgetünk közösen. Ennél jobb forma nincs arra, hogy egymást és a közös ént megismerjük. Amikor a házasságban „ketten lesznek egy testté”, akkor a személy új minőséget kap, amely Isten előtt is új minőséget jelent. Ezt kell megtalálni, kialakítva a megfelelő arányokat. Ez nem konfliktusmentes. Próbáltam olvasóbaráttá tenni a könyvet, ezért egy-másfél oldal az igemagyarázat, és az sem papos szöveg. Jegyesoktatásnál és családos bibliakörnél is használható. Egy rész elolvasása és feldolgozása nagyjából egy órába belefér.

Nem szűkül be emiatt a könyv olvasóközönsége kizárólag a hívő párokra?

Ezt nekik írtam, ez nyilvánvaló. Ugyanakkor, ha valaki veszi a fáradtságot, és megnézi a tartalmat, szerintem láthatja, hogy éppen eléggé aktuális kérdéseket boncolgat ahhoz, hogy ne legyen számára idegen. Nemrég volt erről a könyvről egy interjúm egy teljesen világi rádióssal, és ő azt mondta, hogy a tartalomjegyzék elolvasása után az utolsó betűig átrágta magát rajta, pedig ő még Bibliát nem nagyon vett a kezébe. Mert mindennap jelen lévő problémákról beszélek.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top